استعدادیابی موسیقی مسیر موفقیت و رسیدن به هدف موسیقیایی را برای فرد مشخص میکند. استعدادیابی در تمامی زمینهها از جمله موسیقی از مهمترین الویتهاست، تا کسانی که نسبت به بقیه مستعدتر هستند؛ در مسیر رشد قرار گیرند. یادگیری موسیقی نیازمند مهارتهای خاصی است که این مهارتها در بستر تواناییهای فرد شامل تواناییهای ذهنی، ادراکی، بدنی و … شکل میگیرد. در صورتی که هنوز برای کشف استعداد کودکان خود اقدام نکردهاید، همین الان با شمارههای درج شده تماس بگیرید.
منبع: استعدادیابی موسیقی چطور سنجیده می شود؟
در زمینه استعدادیابی موسیقی زمینهها و شاخههای متعددی وجود دارد که بهتر است فرد ابتدا نسبت به این زمینهها و استعداد مورد نیاز برای آنها آگاهی لازم را کسب کند. برای اشنایی با سایر انواع استعدادیابی کودکان کلیک کنید.
اطلاع از شاخههای مختلف موسیقی و استعدادهای مورد نیاز آن به فرد کمک میکند، ویژگیهای خود را با ویژگیهای مورد نیاز هر شاخه، تطبیق دهد و متناسب با استعداد خود در مسیر درست رشد و پیشرفت قرار گیرد. در ادامه به ارائه توضیحاتی پیرامون شاخههای مختلف موسیقی پرداختهایم.
یک قطعه و یا اثر موسیقیایی، توسط یک آهنگساز ساخته میشود. فردی که قصد دارد در شاخه آهنگسازی از موسیقی فعالیت کند، باید داری خلاقیت و ذوق موسیقیایی باشد. داشتن خلاقیت در آهنگسازی از اهمیت بالایی برخوردار است و فردی که نتواند ایدههای جدید را در جهت ساخت آهنگهای جدید ارائه دهد، نمیتواند در این شاخه موفق باشد.
البته علاوه بر ذوق موسیقیایی، یک آهنگساز باید اطلاعات کاملی از تئوری موسیقی، هارمونی، فرم، سبک شناسی و ارکستراسیون نیز کسب نمیاد.
برخورداری از برخی تواناییهای مغزی در یادگیری آهنگسازی بسیار حائز اهمیت است، چراکه یادگیری این شاخه نیازمند فعالیت برخی نواحی مغز که وظیفه پردازش اطلاعات را برعهده دارند، میباشد. بنابراین یک آهنگساز باید دارای توانمندیهای زیر باشد:
کسی که شاخه تنظیم آهنگ را در موسیقی دنبال میکند، دارای وظیفه پشتیبانی از آهنگساز است. در واقع تنظیم آهنگ به معنای سوار کردن انواع ریتمها بر روی آهنگ اصلی میباشد و باعث تنوع بخشی صداها میگردد.
تنظیم آهنگ با طراحی و پردازش صداها به صورت الکترونیک ارتباط دارد؛ به همین جهت علاقه مندان به تنظیم آهنگ حتی میتوانند در شاخه تنظیم الکترونیک نیز فعالیت کنند. کسی که علاقه مند به تنظیم آهنگ است، باید از تواناییهای مربوط به آهنگسازی برخوردار باشد.
میکس و مستر در موسیقی به معنای مهندسی صدا است و به کسی که اقدام به میکس و مستر میکند، میکسمن گفته میشود.
میکسمن در واقع به تنظیم کیفیتهای مرتبط با فیزیک صوت شامل شدت، پهنای باند، جهت صداها، فاصله و دوری و نزدیکی صداها و … میپردازد.
شاخه میکس و مستر در موسیقی مناسب کسانی است که توانایی درک کمیتهای مختلف فیزیکی صوت و انطباق آنها با اعداد را دارند. از جمله تواناییهای مورد نیاز برای میکس و مستر میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
نوازندگی نیز از دیگر شاخههای موسیقی است که نیازمند ذوق موسیقیایی و توانایی بدنی است. باید اشاره کنیم که سازهای بسیاری برای نواختن وجود دارد که فرد باید متناسب با هر کدام از توانمندی مرتبط برخوردار باشد که در ادامه به آنها اشاره کرده ایم :
از دیگر شاخههای موسیقی خوانندگی است که نیازمند داشتن حنجره قوی، باکیفیت و انعطاف پذیر است. از مهمترین تواناییهای مورد نیاز برای خوانندگی میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
پس از شناخت شاخههای مختلف موسیقی، میتوانید متناسب با استعدادهای خود قدم در راه آموزش موسیقی بگذارید. در این مسیر برخی فاکتورها از اهمیت بالایی برخوردار است که در ادامه به آنها اشاره کردهایم :
در حال حاضر افراد مختلف که در شاخههای موسیقی جزو افراد موفق هستند، اقدام به برگزاری دورههای استعدادیابی موسیقی میکنند.
این افراد برای استعدادیابی موسیقی، تستهای مختلفی را طراحی میکنند که در این تستها معیارهای بسیاری بررسی و تحلیل میگردد. آزمونهای استعدادیابی موسیقی با تکیه بر فاکتورهای زیر انجام میشود:
در آزمونهای استعدادیابی موسیقی که مطابق با معیارها و ابزارهای تعریف شده انجام میگردد، موارد زیر بررسی و تحلیل میشود :
توجه
برای دریافت مشاوره در زمینه استعدادیابی موسیقی میتوانید در هر زمان از روز برای مشاوره کودک با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.
تشنج نوزاد از جمله موارد نگران کننده برای هر پدر و مادری است. نوزادان و کودکان با بیماریها و مشکلات مختلفی ممکن است در طول زندگی روبرو شوند. برخی از این مشکلات و بیماریها و عوارض ناشی از آنها، صدمه و آسیبها جدی به سلامت کودک وارد مینمایند. بنابراین به عنوان والد یا مراقبین سلامت کودک، باید با بیماریها و روشها مراقبت از آنان آشنا باشید. تصویه می کنیم مقاله نشانه های سلامت نوزاد را مطالعه نمایید.
یکی از بیماریهایی که ممکن است در دوران نوزادی، کودکی و پس از آن برای فرد اتفاق بیفتد، تشنج است. تشنج نوزاد علل مختلفی دارد. ممکن است تشنج نوزاد و کودک به دنبال تب بالا و یا بیماری صرع باشد. البته رخ دادن تشنج به دنبال صرع بیشتر مربوط به دوران بزرگسالی است.
حمله تشنجی در واقع یک حمله ناگهانی و غیر قابل کنترل است که به دلایل و با علائم مختلفی خود را نشان میدهد. این حمله ناگهانی و غیر قابل کنترل منجر به تغییراتی در احساسات، رفتار، آگاهی و توانایی حرکتی فرد خواهد شد.
در ادامه مطلب به تعریف تشنج، علل، علائم و درمانها آن اشاره شده است. برای اقدام مناسب و بالا بردن اطلاعات خود در زمینه تشنج کودک با ما همراه باشید.
منبع: تشنج نوزاد | علت، علائم و نحوه درمان تشنج نوزاد
نورونها سلولها عصبی تشکیلدهنده مغز هستند. ارتباط یک نورون با نورون دیگر از طریق جریان الکتریکی بوده و به این روش پیامها منتقل میشوند. به دنبال فعالیت الکتریکی غیر طبیعی در مغز، تشنج به وقوع میپیوندد.
هنگامی که نورونها به صورت همزمان پیامها الکتریکی فراوانی را به سایر مناطق میفرستند، در نتیجه، مغز فرد با این امواج غیر طبیعی درگیر شده و تشنج رخ میدهد.
تغییرات رفتاری، احساسی، عدم توانایی در کنترل ادرار، گرفتگی عضلات، اختلال در حرکت معمولا همراه با تشنج ایجاد میشوند.
جریان تشنج نوزاد ممکن است بسیار سریع رخ دهد و همچنین اکثر حملات تشنجی در نوزادان معمولا کمتر از ۳۰ ثانیه اتفاق میافتد. اگر حملات بیشتر از ۵ دقیقه به طول بینجامد، در واقع یک وضعیت اورژانس پزشکی است که نیازمند مداخلات پزشکی فوری است. شما در هر جایی که هستید می توانید از خدمات مشاوره کودک نی نی مایند بهرمند شوید.
نورونها موجود در مغز با دریافت جریان الکتریکی و تولید پیام با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند؛ هر عاملی که مسیرها ارتباط بین نورونها را مختل کند، منجر به تشنج میشود.
صرع را شایعترین علت تشنج میدانند که بیشتر مربوط به تشنجها دوران بزرگسالی است. با اینکه صرع رایجترین علت تشنج است، اما علت هر تشنجی نمیتواند باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد بیماری صرع کلیک کنید.
ابتلا به عفونت، آسیب به سر، ضربه به سر نوزاد، ضربه مغزی، خونریزی داخل مغز، کاهش قند خون نوزاد، تب بالا، کاهش کلسیم موجود در خون، کمبود اکسیژن در طی زایمان، سایر اختلالات مغزی، سندروم محرومیت نوزاد از علل دیگر ابتلا به تشنج دوره نوزادی به شمار میروند.
مادران بارداری که در دوران بارداری از داروها خاص یا مواد مخدر استفاده میکنند، نوزادان آنها پس از تولد به علت عدم دسترسی به این مواد دچار سندروم محرومیت میشوند که ممکن است موجب تشنج نوزاد نیز شود. توصیه می کنیم مقاله مصرف متادون در بارداری و عوارض اعتیاد در بارداری را مطالعه نمایید.
نشانهها مربوط به تشنج نوزاد بستگی به نوع و شدت تشنج دارد و از خفیف تا شدید متغیر است. برخی از این علائم عبارتند از:
آرامش و خونسردی خود را هنگام مشاهده تشنج کودک حفظ کنید و به مشاهده حرکات تشنجی او بپردازید. پس از مراجعه به پزشک، آنچه را که هنگام تشنج مشاهده کردید برای پزشک توصیف کنید، زیرا توصیفات شما در تشخیص علت تشنج بسیار کمک میکند.
توجه کنید که نگه داشتن دست و پا کودک هنگام حمله تشنج نمیتواند از لرزش و حرکات اندامها جلوگیری کند. به علاوه کودک را به پهلو بخوابانید تا محتویات معده کودک هنگام استفراغ وارد ریه نشده و به این طریق از خفگی پیشگیری نمایید. مراقب باشید زبان کودک در جریان حمله تشنج، بین دندانها گیر نکند.
سعی نمایید هر چه سریعتر کودک را به بیمارستان و مراکز درمانی انتقال دهید. در آنجا اقدامات بیشتری برای تشخیص تشنج انجام خواهد شد.
پزشک ابتدا به توصیفات والدین و اطرافیان کودک در طی حمله را بررسی میکند. سایر روشها تشخیص دیگر، شامل موارد زیر است:
جهت بررسی عواملی مانند کاهش قند خون، کاهش کلسیم خون، عدم تعادل الکترولیتها، علائم عفونت
فعالیت الکتریکی مغز به کمک الکترودها متصل به سر کودک ثبت میشود. الگو امواج ثبتشده در نوار مغز ممکن است بروز حمله جدیدی را آشکار کند.
تهیه نمونه از مایع مغزی نخاعی جهت بررسی ابتلا به عفونتها به عنوان یکی از علل تشنج
کمک گرفتن از MRI و CT scan برای بررسی ساختمان مغزی و تشخیص ناهنجاریها مغز
درمان به علت، شدت و نوع تشنج بستگی دارد. اغلب درمانها به کار رفته در درمان تشنج استفاده از داروهاست. دارودرمانی با هدف یافتن بهترین دارو با کمترین عوارض برای فرد مبتلا انجام میشود.
اگر دارودرمانی پاسخ درمانی مناسب ایجاد نکند، ممکن است جراحی انجام شود. محل شروع حمله تشنجی در مغز به کمک جراحی از بین میرود.
توصیه می کنیم در صورتی که با تشنج نوزاد در فرزند خود مواجه شدید هر چه سریعتر به پزشک متخصص کودک مراجعه نمایید.
برای دریافت مشاوره کودک میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.
اعتیاد نوزادان به مواد مخدر از همان لحظههای آغازین تولد و به صورت ناخواسته شروع میشود که متاسفانه مسئلهای بسیار دردناک و نگران کننده است. بر اساس آمارهای به دست آمده حدود ۱۰ درصد از معتادان جامعه را زنان تشکیل میدهند که اگر این زنان باردار شوند اعتیاد آنان از طریق بند ناف و جفت و به وسیله گردش خون به نوزادان انتقال مییابد. درمان اعتیاد نوزادان مسئله بسیار مهم و حساسی است چراکه ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری در آینده برای کودک ایجاد نماید. برای درمان و کاهش آسیبهای ناشی از اعتیاد نوزادان بهتر است که از یک مشاور با تجربه و متخصصین کمک بگیرید. برای کسب اطلاعات در زمینه مشاوره کودک کلیک کنید.
منبع: اعتیاد نوزادان | نوزاد معتاد را چگونه با کمترین اذیت ترک دهیم ؟
مادران باید به تمامی آنچه که در بارداری میخورند، می نوشند و حتی استنشاق میکنند، توجه داشته باشند. چرا که تمامی این مواد به واسطه بند ناف و جفت میتواند به جنین برسد. در نتیجه اگر مادری اعتیاد داشته باشد به احتمال خیلی زیاد نوزاد بعد از تولد نیز به آن ماده اعتیاد خواهد داشت. اما این تنها آسیب وارده نیست؛ بلکه اعتیاد نوزادان منجر به انواع آسیب های ذهنی و جسمی خواهد شد که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد.
مواد مخدر در انواع و اقسام مختلفی یافت میشود که هر کدام از آنها نیز پیامدها و عوارض متفاوتی را به دنبال دارند. در واقع شدت آسیب وارده به جنین به نوع مصرف مادر بستگی دارد. مواد مخدر علاوه بر اعتیاد فرزند پس از تولد، ممکن است در دوران جنینی در روند رشد نوزاد نیز اختلالاتی را ایجاد نمایند.
متاسفانه بسیاری از مادران به دلیل عدم آگاهی از عواقب مصرف مواد مخدر و تاثیر آن بر جنین، همچنان به مصرف آن ادامه میدهند. در ادامه به برخی از تاثیرات مواد مخدر بر روی نوزاد پرداخته خواهد شد:
-کم وزنی شدید هنگام تولد
-اختلال در عملکرد شناختی و تاخیر در آن
-مشکلات و آسیبهای رفتاری
-ایجاد اضطراب
-اختلال در برقراری روابط اجتماعی و حفظ آن
-مشکل در حفظ شغل
-افزایش احتمال گرایش فرد به مواد مخدر در بزرگسالی
بیشتر بخوانید: خطرات بارداری
اعتیاد والدین میتواند بر روی جنین تاثیر گذار باشد و سهم مادر در این زمینه بسیار بیشتر است. چرا که اعتیاد پدر میتواند بر میزان کیفیت رشد اسپرم اثر گذاشته و سقط جنین را به دنبال داشته باشد. اما ایجاد نقص مادرزادی و انتقال اعتیاد از پدر به فرزند امکان پذیر نیست. البته احتمال اعتیاد نوزادان و فرزندانی که از پدر معتاد متولد میشوند در آینده به دلیل الگو پذیری فرزند وجود دارد. در ادامه به عوارض هر کدام از مواد مخدر بر روی نوزاد پرداخته خواهد شد:
هر چه میزان مصرف مادر به الکل بیشتر باشد، احتمال آسیب جنین نیز افزایش مییابد. ناهنجاری جنین الکلی و یا FASD از مهمترین عوارض مصرف الکل میباشد که علائم آن به شرح زیر هستند:
-کوچک شدن غیر طبیعی دور سر نوزاد
-پهن شدن استخوان گونه
-کندی در یاد گرفتن مهارتهای حرکتی
-مشکلات یادگیری در بزرگسالی
-ضعیف بودن حافظه و تمرکز
-عدم توانایی در نگهداری دوست و شغل
مصرف کوکائین در دوره بارداری، بر روی مسیرهای دوپامین و سروتونین تاثیر گذاشته و باعث تغییرات عصبی در درون رحم میگردد. وزن کم و کاهش رشد جنین از دیگر عوارض مصرف کوکائین در دوران بارداری میباشد. از جمله خطرات کوکائین در بزرگسالی میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
-احتمال خطر تشنج
-افسردگی
-اختلال اسکیزوفرنی
-پارکینسون
تاثیر در رفتار و تکامل شناختی، از عوارض مهم هروئین بر روی نوزاد میباشد. بر اساس تحقیقات صورت گرفته تنها درصد کمی از کودکانی که در نوزادی اعتیاد را تجربه کردهاند، از تولد تا ۵ سالگی با مادر خود زندگی میکنند. همچنین وزن کم و کوچک شدن دور سر از دیگر عوارض این ماده مخدر محسوب میشود. از عوارض بلند مدت هروئین میتوان موارد زیر را نام برد:
-اختلال بیش فعالی
-داشتن ضریب هوشی بسیار پایین
-تضعیف حافظه
مصرف کافئین در حد اعتدال نمیتواند مشکلی داشته باشد اما اگر این میزان از ۳۰۰ میلی گرم فراتر رود، باعث کاهش وزن در نوزاد شده و نواقص قلبی را به دنبال خواهد داشت. همچنین مصرف سیگار ارتباط مستقیمی با سندروم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) دارد. مصرف نیکوتین نیز در دوران بارداری ممکن است باعث اختلال در یادگیری شده و در آینده مشکلاتی نظیر بیش فعالی و افزایش حالت اضطراب را برای فرد به دنبال داشته باشد.
برای مخدر ماری جوانا هنوز عوارض بلند مدتی ثبت نشده اما مصرف بیش از حد این مخدر، وزن کم در زمان تولد و همچنین مشکلات رفتاری را برای فرزند به همراه دارد. لازم به ذکر است که برای ترک ماریجوانا باید به مشاور و روانشناس مراجعه نمایید. چراکه روانشناسان با ارائه خدمات حرفهای روانپزشکی و روانشناسی شما را در پروسه ترک اعتیاد یاری میدهند.
بیشتر بخوانید: عوارض اعتیاد در بارداری
علائم خماری مواد مخدر پس از گذشت ۲۴ الی ۳۶ ساعت ظاهر میشود اما علائم مصرف الکل پس از ۳ الی ۱۲ ساعت خود را نشان میدهد. همچنین علائم خماری مهارکنندههایی که برای بازجذب سروتونین مورد استفاده قرار میگیرند پس از چند روز نمایان میشوند.
اگر نوزاد شما به کمکهای انجام شده واکنشی نشان ندهد و علائم خماری را از خود بروز دهد، بهتر است برای جلوگیری از تشنج، کاهش وزن و تب از شیوه دارودرمانی کمک بگیرید. راهکارهای زیر برای افزایش آسایش نوزاد معتاد میتواند مفید باشد :
پروسه ترک اعتیاد مواد مخدر در نوزادان اعم از هرویین، تریاک، الکل و… باید زیر نظر پزشک متخصص باشد؛ پس هیچ وقت تصمیم به ترک خودسرانه در منزل نگیرید. چرا که این کار ممکن است شرایط را از آنچه که هست بدتر کند و پیامدهای جبران ناپذیری را برای مادر و نوزاد به همراه داشته باشد.
ترک اعتیاد به خصوص برای نوزادان بسیار سخت و زمانبر بوده و به بررسیهای پزشکی نیاز دارد. در واقع درمان اعتیاد قبل از بارداری میتواند بهترین گزینه برای ترک باشد تا جنین نیز از عوارض و پیامدهای اعتیاد در امان بماند. کمک گرفتن از تجربیات و راه حلهای روانشناسان در این زمینه میتواند بسیار کمک کننده باشد.
برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد نوزادان میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.
آیا دارودرمانی برای ترک اعتیاد نوزاد مفید است؟
بله در صورت تشخیص پزشک، دارودرمانی میتواند یکی از روشهای تاثیرگذار در ترک اعتیاد نوزاد باشد.
علائم اعتیاد در نوزاد چند روز پس از تولد نمایان میشود؟
علائم اعتیاد چند ساعت پس از تولد یا ۱۳ روز پس از آن ظاهر میشود.
منبع: اعتیاد نوزادان | نوزاد معتاد را چگونه با کمترین اذیت ترک دهیم ؟
کنترل خشم والدین در مقابل فرزند امری ضروری است. فرزند شما ساعتهای زیادی از روز را در خانه است و گاهی شیطنتها و رفتارهایی انجام میدهد که باعث خشم والدین میشود. وقتی فرزندتان شما را عصبانی میکند عکسالعملتان چیست؟ آیا از کوره در میروید و سر فرزندتان داد میزنید؟ یا سعی میکنید با حفظ آرامشتان او را متوجه اشتباهش کنید؟ یادتان باشد که عصبانیت شما در مقابل فرزندتان پیامدهای منفی بسیاری را برای هر دوی شما به همراه خواهد داشت. خشم بیش از حد شما حتی ممکن است تبعات زیادی برای شخصیت آینده کودک داشته باشد. به همین جهت در این مقاله قصد داریم راهکارهایی برای کنترل خشم والدین از فرزند را به شما معرفی کنیم. با رعایت این نکات میتوانید خشمتان را کنترل کرده و رفتار صحیحی با فرزندتان داشته باشید. این را نیز بهخاطر داشته باشید که کمکگرفتن از یک مشاور متخصص برای تربیت فرزندتان میتواند بسیار مفید باشد.
منبع: نحوه کنترل خشم والدین در مقابل فرزند
اولین دلیل برای اینکه شما میبایست خشمتان را کنترل کنید این است که خشم بار آموزشی برای فرزند شما ندارد. در واقع با تنبیه و بدرفتاری کودک شما فقط احساس میکند که نباید این کار را انجام میداد. اما نه دلیل آن را متوجه میشود و نه رفتار جایگزین را یاد میگیرد. پس در واقع شما هرگز نمیتوانید با پرخاشگری فرزند خود را تربیت کنید.
پدر و مادر مهمترین تکیهگاههای کودک در طول زندگی هستند. وقتی فرزندتان شما را عصبانی میبیند دچار اضطراب و نگرانی میشود. و این میتواند سلامت روحی او را به خطر بیندازد. متخصصان معتقدند رفتارهای پرخاشگرانه شما با فرزندتان گاهی اوقات باورهای آنها در بزرگسالی را نیز تحتتأثیر قرار میدهد. پس بهتر است زمانهایی که خشمگین میشوید قبل از هر رفتاری به سلامت روحی فرزندتان هم فکر کنید.
یکی از بدترین مشکلات پرخاشگری این است که فرزندتان آن را یاد میگیرد. یادتان باشد شما الگوی کودک هستید؛ و هر رفتاری که انجام میدهید توسط او یاد گرفته میشود. پس سعی کنید رفتارهای درست را به وی آموزش بدهید.
اگر وقتی عصبانی میشوید پرخاشگریتان را کنترل نکنید به رابطه خود و فرزندتان آسیب میزنید. شما با این کار باعث میشوید کودک از شما بترسد. و یا اگر پرخاشگریهایتان بیشتر تکرار شود احتمالاً او در ذهنش یک تصویر بد و نامهربان از شما میسازد. و درست به همین خاطر تلاش میکند تا از شما دور باشد. پس میتوان گفت پرخاشگریهای شما رابطهتان با کودک را خراب خواهد کرد.
گاهی اوقات سختترین کار دنیا این است که در مقابل رفتار فرزندتان سکوت کنید. وقتی او شما را عصبانی میکند درست مانند هر موقعیت دیگری هورمونهایی در بدنتان ترشح میشود که شما را به مبارزه و خالیکردن خشمتان دعوت میکند. در این شرایط سعی کنید با کشیدن چند نفس عمیق و یا ترک کردن محیط به خودتان زمان بدهید که کمی آرامتر شوید. یادتان باشد هیچچیز به اندازه امنیت روانی فرزند شما اهمیت ندارد. بهعلاوه تحقیقات نشان داده است که وقتی شما عصبانی هستید کودک چیزی را یاد نمیگیرد. در واقع حرفهایی که شما در عصبانیت میزنید هیچ فایدهای ندارند. پس مهمترین کار این است که بهجای برخورد با فرزندتان تلاش کنید تا شرایط را آرام نگه دارید.
وقتی خسته و بیحوصله هستید این موضوع را برای فرزندتان توضیح دهید. کودکان بهخودیخود متوجه احساسات ما و موقعیتی که در آن هستند نمیشوند. اما اگر شما شرایط را برای آنها توضیح دهید اتفاقاً بهخوبی با شما همکاری خواهند کرد. برای مثال به فرزندتان بگویید که الان خسته هستید و احتیاج به کمی سکوت و تنهایی دارید. مطمئن باشید که کودک متوجه این موضوع خواهد شد.
کودکان احساسات خود را نمیشناسند. بیشتر اوقات آنها احساس خود را با غرزدن یا بدرفتاری خالی میکنند. وقتی فرزندتان دچار چنین حالتی میشود بهجای بدرفتاری با او به کودک کمک کنید تا احساسش را بشناسد. برای مثال در چنین شرایطی به فرزندتان بگویید “به نظر میرسد از چیزی عصبانی و ناراحت شدهای؛ آرام باش و احساست را برایم تعریف کن! سپس میتوانیم با کمک هم برایش راه حلی پیدا کنیم.” با این روش شما نهتنها از شدتگرفتن رفتار منفی کودک و همینطور خودتان جلوگیری میکنید بلکه فرزند شما راه صحیح کنترل هیجان و حل مسئله را نیز یاد خواهد گرفت.
وقتی عصبانی میشویم افکار منفی مختلفی را تجربه خواهیم کرد. مثلاً ممکن است فکر کنید که فرزند شما هیچ چیزی را بلد نیست. سپس افکار منفی بیشتری راجع به آینده کودک ذهن شما را درگیر میکند. به دنبال این افکار منفی، احساساتی مثل غم، اضطراب و خشم را تجربه خواهید کرد. و این شرایط تبدیل به یک دلیل تمامعیار برای پرخاشگری با کودک میشود. پس بهمحض اینکه میبینید افکار منفی در ذهنتان شروع شده جلوی آنها را بگیرید. به خودتان بگویید فرزندتان هنوز خیلی کوچک است و راه زیادی برای یادگرفتن اصول و قواعد دارد. بهعلاوه بهتر است نقاط قوت کودک را نیز در ذهنتان مرور کنید. این کار باعث میشود از بروز آن خشم تا جای ممکن جلوگیری شود.
به گفته روانشناسان یکی از تکنیکهای مهم برای داشتن فرزندپروری صحیح و اصولی تکنیک تعیین حدومرز و محدودیت برای کودک است. این تکنیک شامل سه مرحله است:
الف- همدلی با کودک
اگر میخواهید برای بازیهایی که فرزندتان نباید در خانه انجام دهد، محدودیت تعیین کنید. ابتدا با او همدلی کنید. به او نشان دهید که احساساتش برای شما مهم است ” من میدانم این بازی را خیلی دوست داری و انجام آن تو را خیلی خوشحال میکند “
ب- شرح محدودیت | کنترل خشم والدین در مقابل فرزند
پس از همدلی و بیان احساسات، شمرده و آرام ولی با لحنی قاطع قانون موردنظر خود را شرح دهید ” این بازی برای داخل خانه مناسب نیست زیرا به وسایل آسیب میرساند. برای انجام این بازی به فضای بزرگتر نیاز داری پس هر زمان به پارک رفتی میتوانی با دوستانت این بازی را انجام دهی”
ج- تعیین جایگزین
” برای خوشحال بودن میتوانیم کارهای دیگری انجام دهیم مثلاً میتوانیم یک موسیقی گوش کنیم و با هم تمرین رقص کنیم موافقی؟ “
با استفاده از دو بادکنک آبی و قرمز هیجانات را برای فرزندتان توضیح دهید. بادکنک قرمز یک انسان عصبانی و بادکنک آبی یک انسان آرام است. تمام ویژگیهایی که هرکدام از این دو شخصیت دارند را با فرزندتان فهرست کنید. هروقت که احساس میکنید فرزندتان عصبانی شده به او بگویید که رفتارش شبیه بادکنک قرمز شده و اگر میخواهد شما به صحبتهایش گوش کنید باید رفتارش را شبیه بادکنک آبی کند.
کودکان نیز درست مانند همه ما دوست دارند که از طرف دیگران درک شوند. پس وقتی فرزندتان عصبانی و پرخاشگر میشود با او صحبت کنید. از او بخواهید آرام باشد و دلیل ناراحتیاش را برای شما بیان کند. یادتان باشد که وقتی متوجه دلیل نگرانی او شدید همدلی داشته باشید. به فرزندتان حق بدهید که بهخاطر آن شرایط ناراحت شده باشد. سپس با کمک هم راهکاری برای تغییر شرایط پیدا کنید.
همانطور که گفتیم کودکان هیجاناتشان را نمیشناسند. پس یکی از وظایف شما این است که به آنها آموزش بدهید. برای این کار در یک شرایط مناسب به فرزندتان کمک کنید احساساتش را برای شما بیان کند. روی این احساسات و رفتارها نامی بگذارید. مثلاً بگویید به این احساس تو عصبانیت گفته میشود. این کار باعث میشود فرزند شما با هیجانهایش آشنا شود. و این موضوع تأثیر بسیاری در کنترل آنها خواهد داشت. سپس راههای کنترل این احساس را به او آموزش دهید.
اینکه بتوانیم خشم خود را در برابر کودک کنترل کنیم کار آسانی نیست. فشارهای زندگی و مشکلاتی که داریم ظرفیت روانی بسیاری از ما را کم میکند. و در چنین شرایطی شیطنتهای یک کودک میتواند باعث شود از کوره در برویم. بهعلاوه بسیاری از مواقع پدر و مادرها بدون اینکه خودشان بدانند درگیر بیماریهایی مثل افسردگی و اضطراب هستند. و این توانایی آنها برای برخورد سالم با فرزندشان را کم میکند. با همه اینها همانطور که گفتیم رفتار پرخاشگرانه شما چیزی به کودک یاد نمیدهد. بلکه شما تنها به رابطه خود با او و همینطور سلامت روان کودک آسیب میزنید. پس اگر فکر میکنید کنترل کردن عصبانیت برایتان کار سختی است بهتر است راجع به این مسئله از یک مشاور کودک کمک بگیرید.
برای دریافت مشاوره والدین و کودک میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.
وقتی عصبانی میشوم فرزندم را کتک میزنم؛ و بعد خودم از این کار پشیمان میشوم؛ چطور میتوانم این اخلاق را ترک کنم؟
وقتی نشانههای عصبانیت را در خودتان احساس میکنید برای مدتی از کودک دور شوید. چند نفس عمیق بکشید یا یک لیوان آب بخورید و سعی کنید جلوی افکار منفیتان را بگیرید. تا زمانی که آرام نشدهاید به فرزندتان نزدیک نشوید. همچنین میتوانید احساس خود را برای کودک توضیح بدهید و از او بخواهید شرایط شما را درک کند.
از جمله آسیبهای روانی دوران نوجوانی که زمینه ساز مشکلات بسیار زیادی خواهد شد بارداری در سن پایین و درگیر شدن مسائل مرتبط با بارداری است. در شرایطی که دختران نوجوان هنوز از لحاظ جسمی و به ویژه از نظر رشد شناختی به بلوغ کامل نرسیدهاند، بارداری و تربیت فرزند، آسیبهای زیادی را برای خود مادر و همچنین نوزاد به همراه میآورد. در این شرایط لازم است که مادر در طی 9 ماه بارداری زیر نظر متخصص و روانشناس باشد تا بتواند زایمان موفقی را تجربه کند و دچار افسردگی پس از زایمان نشود. همچنین بتواند خود را برای تربیت و بزرگ کردن کودک آماده کند. در این مطلب قصد داریم شما مادران عزیز را با معایب بارداری در سنین پایین و راهکارهای لازم در راستای کاهش مشکلات آشنا سازیم پس همراه ما باشید.
منبع: بارداری در سن پایین
احتمال افتادن و سقط در بارداری های سنین پایین بسیار زیاد است، چرا که معمولا بارداریها این خانمها ناخواسته بوده و اقدامات و مراقبت های لازم برای این موضوع انجام نشده است. همچنین گاه به حدی دختر جوان است که امکان رشد جنین و تولدی فرزندی سالم بسیار پایین است و پیشنهاد میشود که اگر قصد بارداری در این دوره سنی را دارید حتما پیش از آن با متخصص زنان و زایمان مشورت های لازم را انجام دهید.
متخصصان زنان و زایمان دائما از رسانههای جمعی و فضای مجازی به عوارض نامطلوب بارداری در سنین زیر 20 و بالای 35 سال اشاره میکنند و معتقد هستند در سنین پایین وضعیت بدن مادر در شرایط نرمال برای حمل جنین قرار ندارد و رحم دچار تحریک پذیری خواهد شد. از نظر این متخصصان بهترین سن برای باردار شدن بین 24 تا 28 سالگی است چراکه در این سنین، کمتر بودن چرخههای بدون تخمک گذاری، قابلیت باروری خانمها را افزایش میدهد. این در حالی است که خانمها در این سنین از لحاظ روانی، عاطفی و اجتماعی هم آمادگی لازم را پیدا خواهند. برای شناخت بیشتر درباره زمان و سن مناسب برای بچه دار شدن کلیک کنید.
خطرات و عوارض نامطلوب بارداری خانمها در سنین پایین فقط متوجه مادران نمیشود بلکه کودک نیز در معرض پیامدهای منفی این مسئله قرار میگیرد. مهمترین تهدیدی که سلامت جنین را به مخاطره میاندازد زایمان زودرس است. به طور طبیعی بارداری طی 40 هفته طول میکشد اما در صورتی که عواملی از جمله بارداری در سن کم دخیل باشند، این محدوده زمانی کوتاهتر خواهد شد و در نتیجه رشد جنین نیز به حد کافی نخواهد رسید. مشکلاتی که در پی بارداری مادر در سنین کم برای نوزاد اتفاق میافتد به دوران بعد از زایمان نیز مرتبط خواهد بود زیرا نوزادی که رشد کافی نداشته است از توانایی لازم برای گرفتن سینه مادر برخوردار نیست و نمیتواند به اندازه کافی شیر بخورد.
رشد کم نوزاد و عدم وزن گیری مناسب او زمینه را برای بروز اختلالات قلبی، مغزی و حتی دیابت در بزرگسالی ایجاد میکند. تجربه این خطرات باعث میگردد که مادران برای زایمانهای بعدی نیز استرس و اضطراب را تجربه کنند و دوران سختی را سپری نمایند. از جمله دیگر خطرات بارداری در سن پایین میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
برای آگاهی بیشتر درباره مراقبت های قبل از بارداری کلیک کنید.
دختران نوجوان در دوران تحول و رشد شناختی خود نیازمند فعالیتهای فیزیکی و پرداختن به اموری مانند تحصیل و غیره هستند. آنها هنوز به رشد روانی لازم برای تحمل بار زندگی زناشویی و درگیر شدن به مسئله بارداری و تربیت فرزند نرسیدهاند. فشارهای ناشی از این مسائل میتواند تا حدی مادران کم سن را تحت فشار بگذارد که ترک تحصیل نمایند و از آرزوهای خود دست بکشند. این موضوع در سطح سواد عمومی نیز تاثیر گذار خواهد بود چرا که اگر در جامعهای بارداری در سن پایین معمول و رایج شود به همان نسبت ترک تحصیل نیز افزایش خواهد یافت و جامعه از لحاظ علمی پس رفت خواهد نمود. به همین خاطر لازم است که اگر قصد بچه دار شدن را دارید برنامه ریزیهای لازم را انجام داده و شرایط را در زمینههای مختلف برای 9 ماه بارداری آسوده فرآهم آورید.
برای آشنایی بیشتر درباره برنامه ریزی برای بچه دار شدن کلیک کنید.
با وجود تمام مواردی که ذکر شد و با وجود اینکه امروزه اطلاع رسانی و شبکههای اجتماعی گستردهای در این زمینه وجود دارد که علم و آگاهی افراد را در رابطه با سن مناسب برای بارداری افزایش میدهد باز هم گاهی خواسته یا ناخواسته بارداری در سن پایین اتفاق میافتد. در صورتی که شما در سنی کمتر از سن مجاز باردار شدهاید، اولین و مهمترین اقدام ارتباط مستمر با یک مشاور متخصص در این زمینه است تا راهنماییهای لازم را دریافت نمایید و از خود و فرزندتان به نحوه صحیح مراقبت به عمل آورید. همچنین یک مشاور میتواند شما را از نظر روحی برای مادر شدن و پذیرفتن این مسئولیت سنگین آماده نماید. حتی اگر سن کمی دارید و به هر دلیلی میخواهید اقدام به بارداری نمایید حتما قبل از اقدام خودتان و همسرتان مشاوره کودک دریافت نمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه بارداری در سنین پایین میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.
آیا فشار خون بالا به دلیل کم سن بودن مادر افزایش مییابد؟
معمولا اکثر خانمها در زمان بارداری خود با مشکل فشار خون بالا درگیر هستند. این مسئله به ویژه در مورد خانمهایی که در سن مناسب بارداری قرار ندارند (سن کمتر از 20 سال و بالاتر از 35 سال) با احتمال بیشتری به وقوع میپیوندد.
آیا خطر سقط جنین به علت بارداری در سن کم وجود دارد؟
خطر سقط جنین و مرده زایی به دلیل بیماریهای ناشی از بارداری در سن پایین و اختلالات کروموزومی به نسبت بارداری در سنین بالاتر افزایش خواهد داشت. کاهش کیفیت تخمک گذاری در زنان به دلیل بیماریهایی همچون دیابت و فشار خون بالا دلیل مهمی برای سقط جنین در سنین پایین به حساب میآید.
آیا خطر دیابت بارداری برای خانمهایی که در سن پایین باردار میشوند بالاتر خواهد بود؟
مادرانی که در سن پایین باردار میشوند باید از لحاظ دیابت مورد آزمایش قرار بگیرند و اگر مشکلی دارند، رژیم غذایی خاصی برای آنها تجویز شود. گرچه در مشاوره قبل از بارداری وضعیت مادر از نظر قند، چربی و فشارخون بررسی میشود اما سن پایین مادر موضوع مهمی است که الزاما در طول دوران بارداری رعایت رژیم غذایی خاصی را میطلبد.
منبع: بارداری در سن پایین