عوارض بعد زایمان معمولا تا شش هفته پس از وضع حمل در مادر وجود دارد و او عوارض مختلفی را همچون خونریزی و یا درد در ناحیههای مختلف بدن تجربه میکند. معمولا متخصصان و پزشکان این شش هفته را دوران بهبودی مینامند؛ به این معنی که بدن پس از به دنیا آوردن فرزند در حال گذراندن دوره بهبودی است. برخی از عوارض پس از زایمانهای طبیعی و سزارین شایع است اما برخی دیگر چندان شایع نیست و برای بهبودی نیازمند دریافت مراقبتهای پزشکی میباشد. در ادامه قصد داریم به عوارض پس از زایمان و راهکارهایی برای مدیریت آنها بپردازیم. برای دریافت مشاوره بارداری کلیک کنید.
منبع: عوارض بعد زایمان
زایمان کردن به هر دو روش زایمان طبیعی و یا زایمان سزارین، دارای برخی عوارض است که در میان تمامی زنان شایع میباشد و در صورتی که مراقبتهای لازم انجام شود به مرور و طی یک مدت زمان کوتاه بهبود مییابد.
برخی از این عوارض بعد از زایمان همچون درد پرینه، درد نوک سینه، کمر درد و … با کمی استراحت بهبود پیدا میکند؛ اما برخی دیگر همچون خروج غیرارادی شیر از سینه ممکن است تا چند هفته ادامه داشته باشد.
این موضوع بسیار مهم است که زنان پس از زایمان کردن، ضمن رسیدگی و توجه به نوزاد خود، از سلامت خودشان نیز غافل نشوند. در واقع مادری توانایی مراقبت صحیح از فرزندش را خواهد داشت که ابتدا خودش از نظر جسمانی و روانی سالم باشد.
عوارض پس از زایمان وابسته به نوع زایمان و دیگر فاکتورها همچون زایمان اول و … میتواند با یکدیگر فرق داشته باشد. در ادامه به شایعترین عوارض پس از زایمان اشاره کردهایم. جهت مقایشه معایب و مزایای انواع زایمان کلیک کنید.
مهمترین عوارض پس از زایمان که تقریبا تمامی خانمها آن را تجربه میکنند، خونریزی واژن است و طبیعی نیز میباشد. معمولا خونریزی واژن پس از زایمان به مدت شش هفته ادامه دارد؛ البته لازم است اشاره کنیم که این خونریزی گاهی منقطع است.
توصیه میشود با قرار گرفتن در چنین شرایطی از پدها و نواربهداشتیهای بزرگ استفاده کنید و سعی کنید پس از زایمان از مصرف تامپون خودداری نمایید. در صورتی که احساس میکنید موارد غیر طبیعی در خونریزی واژن شما وجود دارد و یا به طور ناگهانی زیاد شده است؛ حتما به پزشک مراجعه کنید. برای آشنایی با راه های جلوگیری از خونریزی بعد زایمان کلیک کنید.
پس از زایمان، رحم کوچک میشود و به حالت و اندازه قبلی خود برمیگردد. این تغییر اندازه و بازگشت به سایز قبلی ممکن است برای فرد درد آور باشد.
معمولا دوره بهبود دردهای ناشی از انقباض رحم، معمولا تا شش هفته به طول میانجامد. میتوانید برای تسکین درد آن، استامینوفن معمولی استفاده کنید.
یکی از عوارض پس از زایمان به خصوص پس از زایمان طبیعی، احساس درد در ناحیه پرینه است. ناحیه پرینه یک بافت نرم بین واژن و مقعد میباشد که در طول زایمان فشار زیادی را متحمل میشود و حتی ممکن است کشیده شود تا فضا برای تولد نوزاد فراهم گردد.
برای تسکین درد این قسمت میتوانید در یک لگن آب گرم تمیز بنشینید. خوابیدن به پهلو، پوشیدن لباس گشاد، انجام تمرینات کگل، مصرف استامینوفن با تایید پزشک و … میتواند از میزان درد در ناحیه پرینه بکاهد.
زنانی که به روش سزارین فرزند خود را به دنیا میآورند، ممکن است تا چند هفته در اطراف زخم سزارین احساس درد داشته باشند. برای تسکین درد زخم سزارین میتوانید با تایید پزشک، از داروهای مسکن مصرف کنید. توصیه میشود در چند هفته اول پس از زایمان از بلند کردن اجسام سنگین جدا خودداری کنید تا به مرور زخم شما بهبود پیدا کند.
از دیگر عوارض شایع در میان زنانی که زایمان انجام دادهاند، مشکل در دفع ادرار میباشد. در صورتی که شما نیز پس از زایمان در دفع ادرار مشکل دارید، سعی کنید مایعات فراوان بنوشید و ورزشهای سبک همچون پیادهروی را انجام دهید. نشستن در لگن آب گرم نیز میتواند به شما کمک کند تا احساس دفع ادرار داشته باشید.
اولین مدفوع پس از زایمان کمی کند اتفاق میافتد و دلیل این موضوع نیز این است که احتمالا چیزی درون رودهها وجود ندارد. بنابراین برای اجابت مزاج به خود فشار نیاورید. چند روزی غذاهای سالم و منابع حاوی فیبر، سبزیجات، میوه و غلات کامل را مصرف کنید، مایعات فراوان بنوشید و همینطور پیادهروی داشته باشید. در صورتی که یبوست شما با این راهکارها برطرف نشد، با تایید پزشک ملین مصرف کنید.
پیشنهاد میشود مقاله کاهش وزن بعد از زایمان را بخوانید.
یکی دیگر از عوارض زایمان طبیعی بواسیر و یا هموروئید میباشد. دلیل اصلی این موضوع زور زدن زیاد در هنگام زایمان است. میتوانید برای رفع این مشکل در هنگام دستشویی از آب ولرم تا گرم استفاده کنید. نشستن در لگن آب گرم نیز میتواند در کاهش درد ناشی از بواسیر به شما کمک کند.
در صورتی که احساس درد زیادی ناشی از بواسیر دارید به پزشک مراجعه کنید و مطابق با دستور او از بیحس کنندههای موضعی، شیاف، کمپرس آب سرد و گرم استفاده نمایید.
سعی کنید برای رفع خستگی پس از زایمان استراحت کنید. از همسر، خانواده، دوستان و یا یک پرستار کمک بگیرید تا در نگهداری از نوزاد تازه متولد شده و انجام کارهای روزمره به شما کمک کنند.
بهتر است روی سلامتی خودتان تمرکز بیشتری داشته باشید و تمیزکاری خانه، خرید کردن، آشپزی و … را به زمان دیگری موکول کنید. در زمانی که نوزاد میخوابد، شما نیز باید استراحت کنید و در طول روز رژیم غذایی سالم و مقوی داشته باشید.
بسیاری از خانمها پس از زایمان یک درد عمومی را در بدنشان تجربه میکنند. حمام آب گرم میتواند در کاهش این نوع از دردها به شما کمک کند.
همینطور میتوانید با اجازه پزشک خود، استامینوفن مصرف نمایید. توصیه میشود برای تسکین دردهای عضلاتتان، ماساژ را امتحان کنید.
زور زدن در هنگام زایمان میتواند سبب قرمزی و یا پف کردن چشمها شود. کمپرس آب سرد بر روی چشمان میتواند قرمزی و پف آنها را کم کند.
میزان تعرق پس از زایمان ممکن است افزایش پیدا کنید. سعی کنید آبی را که از طریق عرق کردن از دست میدهید، با مصرف مایعات جبران کنید.
احساس درد در نوک سینه از دیگر عوارض پس از زایمان است. برای تسکین این درد سعی کنید از یک حوله نرم و مرطوب شده با آب گرم در این ناحیه استفاده کنید. از پوشیدن سوتینهای تنگ در این زمان خودداری کنید و سوتینهای شیردهی را جایگزین آنها نمایید. در صورتی که در ناحیه نوک سینه احساس درد و سوزش زیادی دارید به تایید پزشک از پمادهای مخصوص استفاده نمایید.
همانطور که اطلاع دارید بسیاری از زنان پس از زایمان دچار افسردگی میشوند. علائم افسردگی پس از زایمان معمولا چند روز پس از زایمان شروع میشود و چند هفته دیگر بهبود پیدا میکند. در صورتی که احساس میکنید این علائم در شما به مدت طولانیتری ادامه پیدا کرده است، حتما به پزشک مراجعه کنید.
معمولا زنان پس از زایمان سزارین خارش و ورم پاها را تجربه میکنند. دلیل این موضوع شاید تزریق مایعات به بدن مادر برای آماده شدن جهت سزارین باشد. ورم پاها و یا بدن طی یک هفته تا ده روز از بین خواهد رفت. شما در هر جایی که هستید می توانید از خدمات مشاوره کودک نی نی مایند بهرمند شوید.
از دیگر عوارض زایمان، ریزش مو میباشد که به دلیل کاهش میزان هورمون استروژن پس از زایمان اتفاق میافتد.
بزرگ شدن و بزرگ ماندن شکم پس از بارداری نیز از عوارض زایمان کردن است. برای اینکه بتوانید شکم خود را به حالت اولیه برگردانید، باید کمی صبور باشید. سعی کنید ورزش کنید و به ماهیچهها کمک کنید که همانند قبل سفت و محکم شوند.
عفونت رحم پس از زایمان به روش سزارین تقریبا شایع میباشد. از دلایل اصلی این موضوع این است که در روش سزارین، جفت با دست خارج میگردد و احتمال عوفت افزایش مییابد. برای آشنایی با علل سرد شدن رابطه بعد از زایمان کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه عوارض بعد زایمان میتوانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی کودک با برترین متخصصان در کلینیک کودک نی نی مایند از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.
برای عضویت در اینستاگرام (ذهن نو) کلیک کنید
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
سراسر کشور :9099070354
جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری
شماره تماس با موبایل : 02191002360
منبع: عوارض بعد زایمان
لانه گزینی همراه خونریزی اوایل بارداری بسیار شایع است. زمانی که اسپرم به سمت تخمک حرکت میکند و تخمک را بارور میکند، به دیواره رحم میچسبد؛ به این فرایند لانه گزینی می گویند. چون این دیواره های رحم پر از خون است، با اتصال به دیواره رحم خونی، خون از دهانه رحم خارج میشود. اینخونریزی به طور کلی 1 الی 2 روز زمان میبرد. اما حدودا یک سوم از خانم ها این فرایند را تجربه خواهند کرد. اینخونریزی ها جزو اولین علائم بارداری به شمار میرود. از علائم لانهگزینی میتوان به درد سینه، گرفتگی عضلات، گر گرفتگی، خونریزیو … اشاره کرد. برای کسب اطلاعات در رابطه با کیت تخمک گذاری کلیک کنید.
منبع: لانه گزینی | علائم و مراقبت های زمان لانه گزینی
در بسیاری از موارد، لانه گزینی نشان از اولین علائم بارداری و تشکیل جنین است. خونریزی در این ایام بسیار شایع است که 25 درصد از جمعیت خانم ها به آن مبتلا میشوند. معمولا خون ریزی لانهگزینی چند روز پس از لقاح اتفاق میافتد. دقیقا زمانی که جنین به پوشش رحم می رسد این اتفاق رخ خواهد داد. لانهگزینی سبک تر از قاعدگی و زودتر از چرخه همیشگی افراد رخ میدهد. لانهگزینی بین 7 تا 14 روز بعد از لقاح اتفاق میافتد.
حتما از صفحه اینستاگرام ذهن نو دیدن نمایید.
از علائم لانهگزینی میتوان به موارد زیر اشاره کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با مراحل تشکیل جنین کلیک کنید.
در فرایند لانه گزینی گرفتگی عضلات در زیر شکم طبیعی است. این دردها از دردهای قاعدگی کمتر است و این گرفتگی ها به دلیل تغییرات هورمونی است که در بدن مادر رخ میدهد.
پس از عمل لانه گزینی، هورمون ها پیام های شیمیایی به بدن ارسال میکند. این پیام ها حاوی آمادگی برای حاملگی است. سینه ها با دریافت این پیام ها متورم و حساس میشوند. در نهایت درد در سینه ها اتفاق میافتد.
در عمل لانه گزینی به دلیل افزایش سطح پروژسترون دمای بدن بالا میرود. در این عمل حدودا 1 روز افت دما وجود دارد، سپس دمای بدن به مقدار قابل توجهی افزایش مییابد.
خونریزی اصلی ترین راه تشخیص و علائم لانه گزینی است. خونریزی در این عمل کوتاه و سبک است. و دردهای پریودی وجود ندارد. اما لکه بینی شاید به دلیل مقاربت جنسی و حساسیت دهانه رحم نیز رخ دهد.
در عمل لانه گزینی، تخمک بارور شده به جداره رحم متصل میشود که باعث افزایش جریان خون لگن میشود. سپس باعث فشار به مثانه و تکرر ادرار میشود. این وضعیت نیاز مادر به دفع ادرار را بیشتر می کند.
یکی از علائم لانه گزینی، گر گرفتگی است. که به دلیل تغییرات هورمونی و اتصال تخمک به رحم، گر گرفتگی حاصل میشود.
به دلیل بالا رفتن سطخ هورمون ها در فرایند لانه گزینی، مادران غذاهای مختلفی هوس میکنند. یا شاید از غذاهایی به شدت بیزار باشند و بدشان بیاید که قبلا علاقه داشته اند.
در فرایند لانه گزینی درد کمی در قسمت پایینی کمر و لگن احساس خواهید کرد. اما این دردها بیش از 3 روز طول نخواهد کشید.
در فرایند لانه گزینی ممکن است مادر گاهی احساس خوشحالی و گاهی احساس غم کند. همه این عوامل به دلیل تغییرات ناگهانی هورمون هایی است که طی این فرایند اتفاق میافتد.
به دلیل افزایش هورمونی در فرایند لانه گزینی، دهانه رحم خانم ها تحریک میشود. و باعث افزایش قابل توجه ترشحات دهانه رحم خواهد شد.
علت لانه گزینی چیست؟ پس از باروری تخمک توسط اسپرم، تخمک بارور یا نطفه به سوی رحم حرکت و در نهایت به دیواره داخلی رحم میچسبد. و به دلیل اتصال جنین به بافت پر از خون رحم، خونریزی اتفاق میافتد. اما این خونریزی کاملا طبیعی است و خللی در روند بارداری ایجاد نمیکند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه دوران بارداری کلیک کنید.
زمان لانه گزینی معمولا بین 6 تا 12 روز بعد از تخمک گذاری اتفاق میافتد. به طور کلی عبور تخمک بارور از لوله های فالوپ، و رسیدن به رحم و متصل شدن به آن، حدود 6 تا 12 روز زمان میبرد. و طول خونریزی لانهگزینی، 1 الی 2 روز است.
برخی از علائم لانهگزینی با قاعدگی مشترک هستند. اما در اینجا در رابطه با تفاوت های لانهگزینی و قاعدگی اشاره کرده ایم.
با روش هایی که در ادامه اشاره کرده ایم، میتوانید شانس خود برای لانهگزینی را افزایش دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تغذیه دوران بارداری کلیک کنید.
هشدارهایی برای لانه گزینی وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره کرده ایم.
لانه گزینی در واقع شروع تشکیل جنین است. زمانی که تخمک توسط اسپرم باردار میشود و به دیواره رحم میچسبد، شروع به خونریزی میکند. این خونریزی ها 1 الی 2 روز زمان میبرد و نسبت به قاعدگی دردهای کمتری دارد. اینخونریزیقبل از چرخه عادت ماهانه اتفاق میافتد و جز علائم اولیه بارداری محسوب میشود. علائم مختلفی نیز در لانهگزینی وجود دارد که به آن اشاره کرده ایم. برای اطلاع بیشتر از لانهگزینی از مشاورین متخصص در این حوزه کمک بگیرید. مرکز مشاوره نی نی مایند به صورت تلفنی و حضوری به شما عزیزان خدمات ارائه میدهد. برای کسب اطلاعات بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید. برای دریافت مشاوره بارداری کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در لانهگزینی میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.
برای عضویت در اینستاگرام (ذهن نو) کلیک کنید
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
سراسر کشور :9099070354
جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری
تنفر از مکیدن سینه توسط نوزاد بسیار نادر است. اما برخی مادران هنگام شیردادن احساس انزجار دارند. شیر مادر مهم ترین غذایی است که کودک باید در دو سال اول زندگی خود دریافت کند. شیر مادر از نوزاد در مقابل بیماری ها، عفونت، چاقی و مشکلات روحی محافظت می کند به همین دلیل همواره مورد توصیه متخصصان است. البته تمام نوزادان به راحتی سینه مادر را نمی گیرند برخی از خوردن شیر مادر امتناع می کنند یا به بیان دیگر از مکیدن سینه مادر تنفر دارند. این موضوع می تواند تاثیرات منفی زیادی بر روحیه مادر داشته باشد و حتی او را افسرده کند.
برخی مادران در چنین شرایطی اقدام به حذف کامل شیر مادر می کنند در حالی که این کار می تواند آسیب رسان باشد. اگر کودک شما هم به تنفر از مکیدن سینه مادر مبتلاست باید علل این عارضه را بشناسید و راهکارهای مربوط به درمان آن را یاد بگیرید. در بسیاری از موارد تنفر از مکیدن سینه مادر زنگ خطر یک بیماری ست. مادران باید از این موضوع آگاه باشند و در صورت لزوم برای درمان کودک خود اقدام نمایند. برای دریافت راهنمای شیر دادن به نوزاد کلیک کنید.
حتما از صفحه اینستاگرام ذهن نو دیدن نمایید.
منبع: تنفر از مکیدن سینه توسط نوزاد | علل و راهکارها
برخی از علل تنفر از مکیدن سینه مربوط مشکلات جسمی یا رفتارهای واکنشی مادر است، برخی مربوط به خود نوزاد است و در نهایت برخی دیگر هم به محیط ربط دارد. شناخت دلیل مشکل نوزاد از آن جهت اهمیت دارد که می تواند شما را به سمت راهکار درست حل این مشکل راهنمایی کند.
برای آشایی با تغذیه نوزاد تا شش ماهگی کلیک کنید.
اگر نوزاد شما قبلا خوب شیر می خورده اما حالا به طور ناگهانی از خوردن شیر مادر امتناع می کند، ممکن است بوی مادر یا طعم شیر او تغییر کرده باشد. مصرف سیگار، استفاده از عطر، مواد آرایشی و بهراشتی معطر و بوی کلر مانده روی بدن مادر می تواند سبب تغییر بوی سینه شود و نوزاد را از خوردن شیر منصرف کند. مصرف داروهای شیمیایی، قهوه و یا چای بیش از حد، غذاهای پر ادویه و حتی ورزش کردن بیش از حد مادر نیز می تواند سبب تغییر ناگهانی مزه شیر شود.
نوزادی که گرفتگی بینی داشته باشد به احتمال زیاد از خوردن شیر امتناع می کند. چرا که تنها راه تنفسی مانده برای او دهانش است. علاوه بر این مشکلات رشدی مانند دندان در آوردن و التهاب لثه نیز می تواند سبب تنفر از مکیدن سینه شود. بیماری های دیگری که سبب تنفر از مکیدن سینه توسط نوزاد می شوند: ضعف در شیر خوردن، مشکلات مادرزادی، کولیک، رفلاکس، آسیب مغزی، برفک، عفونت گلو و گوش، مشکلات تنفسی، حساسیت به ماده موجود در شیر و … است.
اگر کودک به خوردن شیشه شیر عادت کند دیگر سینه مادر را نمی گیرد. چرا که مکیدن سر شیشه زحمت کمتری برایش دارد. علاوه بر این هرگونه تغییری برای نوزاد ناخوشایند است، تغییر شیر خوردن از سرشیشه به پستان مادر نیز فرزند شما را آزرده می کند و برای او یک نوع سردرگمی به وجود می آورد. اگر می خواهید از این مشکل جلوگیری کند حداقل تا 1 ماهگی به کودک خود شیشه شیر ندهید. برای آشنایی با نحوه انتخاب بهترین شیر خشک کلیک کنید.
آیا تا به حال وقتی فرزندتان سینه شما را گاز گرفته سر او داد زده اید؟ یا او را ترسانده اید؟ اگر این طور باشد تا مدتی نوزاد بر اثر ترس سینه شما را قبول نمی کند. علاوه بر این اگر مادر به دلیل قرار گرفتن در معرض فشار های روانی، اضطراب داشته باشد کیفیت شیر و شیردهی او به هم می ریزد و استرس خود را به وسیله شیردهی به کودک منتقل می کند. کودکی که به جای آرامش از فرایند شیر خوردن اضطراب دریافت کند دیگر تمایلی به گرفتن سینه مادر پیدا نمی کند.
شاید فکر کنید نوزادان قهر کردن بلد نیستند. اما این گونه نیست. نوزادان بیشتر از من و شما حساسیت روحی دارند و زود قهر می کنند. اگر مادر به کودک دیگری شیر بدهد، برای مدت طولانی از فرزندش دور بماند، به گریه طولانی مدت کودک توجه نکند و با خشونت نوزاد را بغل بگیرد نوزاد قهر می کند و دیگر سینه مادر را به دهان نمی گیرد. علاوه بر این هرگونه تغییر در زندگی روزمره می تواند نوزاد را ناراحت کند و به قهر او بیانجامد!
اگر در هوای خیلی سرد یا خیلی گرم اقدام به شیردهی کنید نوزاد از گرفتن سینه شما امتناع می کند. چرا که دمای بدنی او به هم خورده. یا حتی اگر در فضایی به نوزادتان شیر بدهید که پرنور یا پر سر و صداست نوزاد دچار حواس پرتی می شود و از شیر خوردن امتناع می کند. البته این نوع امتناع ظاهری است و با امتناع واقعی تفاوت دارد.
گاهی اوقات مشکلات مربوط به سینه، شیردهی یا شیر خوردن می تواند سبب تنفر نوزاد از مکیدن سینه شود. مثلا اگر نوک سینه شما تو رفته باشد، عفونت و زخم داشته باشد، شیر شما کم باشد، سوراخ نوک سینه به شکلی باشد که شیر را یک باره وارد دهان نوزاد کند و وضعیت شیردهی غلط باشد کودک دچار تنفر از مکیدن می شود.
برخی تغییرات در بدن مادر می تواند هورمون های زنانه را بهم ریخته و سبب مشکل در شیر دهی شود. مثلا استفاده از قرص های ضد بارداری، قاعدگی، تخمک گذاری و بارداری مجدد در زمان شیر دهی سبب امتناع کودک از شیر خوردن می شود. برای رفع این مشکل لازم است با یک متخصص مشورت نمایید.
به تناسب رشد کودک مشکلات او در غذا خوردن تغییر می کند. بهتر است با این تغییرات آشنا شوید تا مشکل کودک خود را بهتر درک کنید.
_در روز اول پس از تولد کودک بیش از حد حساس است و اگر او را بی ملاحاظه جا به جا کنید در شیر خوردنش اختلال به وجود می آید.
اتفاق دیگری که در روز اول می افتد این است که مادر ضعیف شده و تحت تاثیر داروهای بیهوشی است به همین دلیل نمی تواند به خوبی به کودک تازه متولد شده اش شیر بدهد و در فرایند شیر دهی اختلال ایجاد می شود.
_در روز دوم تا چهارم نیز هنوز نوک سینه مادر کامل بیرون نیامده و جمع شدن شیر در سینه او باعث می شود رفلاکس قوی یا ضعیف شیر از سینه به وجود بیاید.
_در هفته اول تا یک ماهگی نیز ممکن است مشکلاتی نظیر عفونت و برفک برای کودک پیش بیاید و برای مادر نیز زخم و عفونت در نوک سینه ایجاد شود به همین دلیل فرایند شیردهی با مشکل مواجه شود.
_از سه ماهگی به بعد اگر تنفر به مکیدن سینه پیش بیاید مربوط به یکی از این دلایل است: شروع پیش از موعد غذای جامد، حساسیت روحی و قهر نوزاد، عوض شدن مراقب، شفتگی یا همان آشفتگی نوزاد و …
برای دریافت اطلاعات درباره شیر نخوردن نوزاد کلیک کنید.
1_ علت بروز تنفر از مکیدن سینه را پیدا کنید و با رفع این علت به نوزاد خود در جهت شیر خوردن کمک نمایید.
2_ شرایط روحی خود را بهبود ببخشید. یعنی از ترس، اضطراب و نگرانی دور بمانید.
3_ نحوه درست شیر دهی را بیاموزید.
4_ راه های جدید شیر دهی را امتحان کنید یعنی اگر پیش از این نشسته با نوزاد شیر می دادید،این بار راه رفتن را امتحان کنید.
5_ مکانی آرام، با نور و دمای مناسب برای شیردهی انتخاب کنید.
6_ قبل از شیر خوردن نوزاد را نوازش کنید یا ماساژ بدهید. اگر می توانید برایش شعر بخوانید.
7_ به هنگام شیر دادن لباس های خود را در بیاورید تا نوزاد با شما تماس پوستی پیدا کند. توجه کنید که قبل از شیر دادن نباید از عطر و ادکلن استفاده کرد چرا که سبب بیزاری و آلرژی نوزاد می شود.
8_ اگر نوزاد شما به خوردن شیشه شیر عادت کرده قبل از شیردهی کمی از شیر خود را بدوشید تا موقع مکیدن نوزاد شیر راحت تر بیرون بیاید.
9_ می توانید قبل از شیر دادن چند قطره از شیر خود را در دهانش بچکانید تا به خوردن سینه ترغیب شود.
10_ شیر دادن قبل خواب و بعد خواب را امتحان کنید. نوزادان در این شرایط بهتر شیر می خورند.
11_ در تمام این مراحل لازم است صبور باشید و انتظار نتیجه سریع نداشته باشید. اگر هیچ کدام از راهکار ها هم جواب نداد امید خود را از دست ندهید و از یک متخصص مشاوره دریافت کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه تنفر از مکیدن سینه توسط نوزاد میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.
امتناع واقعی از گرفتن سینه مادر با امتناع ظاهری چه تفاوتی دارد؟
در امتناع واقعی کودک به دلیل وجود یک مشکل سینه مادر را نمی گیرد و شیر نمی خورد اما در امتناع ظاهری کودک به دلیل حواسپرتی یا گم کردن سینه مادر پستان را به دهان نمی گیرد. برای فهم تفاوت این دو بهتر است پوشک نوزادتان را بررسی کنید. اگر به اندازه کافی ادرار می کند پس این یعنی شیر کافی دیافت کرده و امتناع واقعی از شیر خوردن نشان نداده.
آیا می توان برای گرفتن سینه مادر نوزاد را گرسنه نگه داشت؟
خیر این کار از اساس غلط است چرا که انرژی نوزاد برای خوردن شیر از دست می رود.
اگر نوزاد فقط از شیر خوردن از یک سینه امتناع می ورزد چه مشکلی وجود دارد؟
احتمالا در سینه ای که از آن شیر می خورد شیر بیشتری وجود دارد و نوک آن سینه نیز بیرون آمدت تر و بزرگ تر است به همین دلیل فقط یک طرف از سینه را مک می زند.
برای عضویت در اینستاگرام (ذهن نو) کلیک کنید
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
سراسر کشور :9099070354
جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری
ترس کودک به طور طبیعی وجود دارد، ترسها به وجود میان و از بین میرن اما گاهی مسائلی باعث تشدید و ماندن برخی ترسها در وجود بچهها میشود که نباید از آنها ساده گذشت. اگر فرزندتان از چیزی میترسد نگویید “اینکه ترس نداره یا ببین اون نی نی نمی ترسه”، این واکنشها نه تنها کمکی به از بین رفتن ترس او نمیکند بلکه باعث از بین رفتن اعتمادبه نفسش هم میشود. پس چه باید کرد؟ بهتر است ابتدا علت و شدت ترس را مشخص کنید، سپس بر آن اساس برخورد و روش مناسب پیش بگیرید.
منبع: ترس کودک و انواع فوبیا در کودکان
برخی براین باورند که کودکان دچار اختلالاتی چون اضطراب و فوبیا نمیشوند. اما کودکان نیز به فوبیا و یا انواع ترس های مرضی دچار میشوند. ولی به دلیل عدم رشد شناختی علل و نشانه های متفاوتی را تجربه میکنند. مقابله با ترس های کودکان از اهمیت بالایی برخوردار است. چرا که میتواند بزرگسالی و شخصیت کودک را نیز تحت الشعاع قرار دهد. برای آشنایی با انواع اختلالات روانی در کودکان کلیک کنید.
ترس یکی از احساسات طبیعی و ذاتی در همه ما است که باعث میشود خودمان را از یک خطر واقعی دور کنیم، اما گاهی اوقات آدمها و بهخصوص کودکان از چیزهایی میترسند که دلیلی برای نگرانی راجع به آنها وجود ندارد. خیلی اوقات این ترسها در کودکان به دلیل تجربه کم و ناتوانی آنهاست و بهمرورزمان و خودبهخود از بین میروند. چیزی که والدین باید به آن دقت داشته باشند این است که نشانههای ترس در همه کودکان یکسان نیست. حتی شاید بعضیاوقات بچهها مستقیماً از ترسهای خود صحبت نکند. پس شناخت نشانههای ترس کودک موجب واکنش سریع و به موقع شما میشود. از مهمترین نشانههای ترس کودک عبارتند از:
زمانی که ترسها شدت پیدا کنند، تبدیل به اختلال میشوند. برای مثال کودکی که فوبیای تاریکی دارد، بدون اینکه چراغ روشن باشد در اتاق نمیماند و اگر مجبور شود با گریه و زاری برای فرار تلاش خواهد کرد. تشخیص فوبیا از ترس واقعی تنها بر عهده متخصص کودک است. برای آشنایی با هر کدام از ترس ها و نشانه های اضطراب در کودکتان کلیک کنید.
اختلال استرس پس از سانحه در کودکان
ترس از پدیدههای مختلف روند طبیعی رشد است. کودکان در سنین مختلف از چیزهای متفاوتی میترسند، برای مثال در یک یا دوسالگی آنها از غریبهها و در پنج یا ششسالگی از تاریکی میترسند. این ترسها همانطور که خودبهخود بهوجود آمدهاند. خودشان هم بهتدریج از بین میروند.
همراه شدن موضوعات ساده با اتفاقات ترسناک باعث میشود کودک از مسائل ساده هم دچار ترس شود. برای مثال اگر کودک زمانی که در پارک بازی میکند به یک تاب بخورد ممکن است دیگر از همه تابها یا حتی بازی کردن در پارک بترسد.
گاهی اوقات ترسها به دلیل مشاهده و تقلید از ترسهای اطرافیان و بهخصوص والدین نشات میگیرید. مثلاً کودکی که میبیند مادرش از حیوانات میترسد یاد میگیرد که باید از حیوانات بترسد. برای پیدا کردن علت دقیق استرس در کودکان کلیک کنید.
برخوردتان با ترس کودک تأثیر بسیاری در شرایط روحی او دارد. میتوانید کاری کنید که فرزندتان احساس کند دلیلی برای ترسیدن وجود ندارد و همینطور میتوانید باعث شوید ترسهای کودک برای همیشه با او باقی بمانند. به همین خاطر حتما به این مسائل توجه کنید و در صورت حل نشدن مساله برای درمان به متخصص کودک مراجعه کنید. برای دریافت مشاوره کودک کلیک کنید.
هرگز کودکتان را به دلیل ترسهایش مسخره نکنید یا به آنها نگویید که دلیلی برای ترسیدن وجود ندارد. این کار شما نهتنها ترس آنها را از بین نمیبرد بلکه باعث میشود اعتمادبهنفسشان را هم از دست بدهند و احساس کنند ضعیف هستند که از چنین چیزی میترسند.
وقتی متوجه میشوید کودک از چیزی میترسد اولین سؤال و برخورد شما باید این باشد که احساسات او را درک کنید و بپرسید از چه چیزی در این موضوع میترسد. مثلاً اگر فرزندتان از تاریکی میترسد. بهجای اینکه به او بگویید تاریکی ترس ندارد، اول بپرسید که از چه چیزی در تاریکی میترسد. ممکن است احساس کند در تاریکی کسی قصد آسیب زدن به او را دارد یا بهطورکلی از اینکه چیزی را نمیبیند ترسیده باشد. در این شرایط سعی کنید در حد فهم کودک مسائل را برایش توضیح دهید و او را از اینکه اتفاقی برایش نمیافتد مطمئن کنید.
برای مثال میتوانید مسئولیت قفلکردن درها را به او بدهید یا اطمینان بدهید که شما کنارش هستید و اگر اتفاقی بیفتد از او مراقبت میکنید. این ترسها معمولاً پس از مدتی از بین میروند اما اگر ترسهای فرزندتان با او باقی مانده یا در حال شدیدتر شدن هستند بهتر است هر چه زودتر با مشاور کودک صحبت کنید.
برای درمان ترسهای کودک باید او را آرامآرام با موضوعی که از آن میترسد مواجه کنید. در همان مثال بالا که کودک از تاریکی میترسید بهتر است دلایل تاریکی شب را برای او توضیح دهید. در مرحله بعد همراه کودک و در اتاق او بخوابید. سپس سعی کنید هر بار مدتزمان ماندنتان در اتاق را کمتر کنید. بهاینترتیب فرزندتان کمکم متوجه میشود که در اتاق تنها مانده و مشکلی او را تهدید نکرده است.
یکی از چیزهایی که کودک دوست دارد را با ترس او همراه کنید. این موضوع باعث میشود بهتدریج ترسش از بین برود. برای مثال در تاریکی برایش داستان بخوانید یا با او بازی کنید و یا با کمک هم به حیوانات غذا بدهید. اما توجه داشته باشید این کارها را زمانی میتوانید انجام دهید که ترس کودک خیلی شدید نباشد وگرنه باعث میشوید او از چیزهایی که دوست داشته هم بترسد.
همانطور که گفتیم ترسها بخش عادی از جریان رشد کودک هستند و بهصورت خودبهخودی نیز از بین میروند، اما گاهی اوقات این ترسها ممکن است برای مدت بیشتری با کودک باقی بمانند. بهخصوص ترسهایی که به دلیل یک خاطره بد مثل تصادف شکل گرفته باشند احتمالاً به این سادگیها از بین نمیروند و شما باید برای درمان آنها از یک متخصص کمک بگیرید. باقی ماندن این دسته از ترسها و فوبیاها در کودک باعث میشود که آنها تا بزرگسالی با وی باقی بمانند و یا دائماً شدت بیشتری پیدا کنند.
بیشتر بخوانید : درمان فوبی کودکان
درصورت وجود هرکدام از نشانههای زیر بهتر است راجع به آن با یک مشاور کودک صحبت کنید:
برای دریافت مشاوره در زمینه ترس کودک میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.
بهترین روش برای برخورد با ترس کودک چیست؟
بهتر است آنها را به دلیل ترسهایشان مسخره نکنید. با کودک همدلی کنید و از او بپرسید چه چیزی باعث ترس او شده، سپس سعی کنید با توضیحاتی در حد فهم کودک و همینطور مواجهI مرحلهبهمرحله او با موضوع ترسهای وی را از بین ببرید.
چه زمانی برای ترس کودک باید با روانشناس صحبت کنیم؟
اگر ترس برای مدتی بیشتر از 6 ماه طول کشیده، شدیدتر شده و به هر شکلی جریان معمولی زندگی کودک را با مشکل مواجه کرده یا اگر احساس میکنید ترسهای وی در حال بیشتر شدن هستند با یک مشاور کودک صحبت کنید.
برای عضویت در اینستاگرام (ذهن نو) کلیک کنید
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
سراسر کشور :9099070354
جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری
مایع آمنیوتیک به مایع درون رحم مادر میگویند. در این کیسه مایع آمنیوتیک جریان دارد که دورتادور جنین را پوشش میدهد. مایعآمنیوتیک فواید زیادی برای جنین دارد و از فرزند شما در رحم محافظت می کند. زیاد شدن یا کاهش یافتن مایعآمنیوتیک می تواند مشکلاتی را برای مادر و جنین ایجاد کند. مایع آمنیوتیک با رشد جنین زیاد میشود و در جایی که جنین آماده تولد باشد، کاهش یافته و از دهانه رحم بیرون میآید. وجود مشکلاتی در دوران بارداری میتواند سبب پاره شدن کیسه آب یا همان کیسه آمنیوتیک شود. بسیاری از مادران به دلیل ناآگاهی در دوران بارداری دچار مشکل میشوند به همین دلیل متخصصان همواره توصیه میکنند اطلاعات خود را درباره سطوح مختلف بارداری بالا ببرید. برای کسب اطلاعات بیشتر مشاوره بارداری دریافت نمایید.
حتما از صفحه اینستاگرام ذهن نو دیدن نمایید.
منبع: مایع آمنیوتیک چیست | فواید مایع آمنیوتیک
همانطور که گفته شد کیسهای درون رحم مادر وجود دارد که محل رشد جنین است. دیواره این کیسه از دو غشاء تشکیل شده که کمک میکنند، جنین سفت و محکم درون کیسه قرار بگیرد، زمانی که موعد تولد بچه فرا میرسد این غشاها پاره میشوند و بچه به همراه مایعی بیرون میآید؛ نام این مایع آمنیوتیک است. آمنیوتیک مایعی است که تا زمان تولد جنین دورتادور بچه را احاطه کرده. این مایع از آب بدن مادر و برخی پروتئین ها، الکترود ها و آنتی بادی ها ساخته می شود.
درست 12 روز پس از لقاح مایع آمنیوتیک شکل می گیرد. و تا هفته 38 بارداری افزایش پیدا می کند، پس از این مدت مایع شروع به کاهش می کند تا زمانی که جنین متولد شود. شاید جالب باشد که بدانید مایعآمنیوتیک فقط از ترکیبات مهم مغذی و آب تشکیل نشده؛ زمانی که جنین کمی بزرگ میشود این مایع را میبلعد و به صورت اوره ادرار میکند. این ادرار در ماههای آخر زیاد میشود و تا زمان خالی شدن مایعآمنیوتیک در کیسه آب باقی میماند. پیشنهاد میشود درباره انواع زایمان نیز بخوانید.
محافظت از جنین: اگر ضربهای به شکم شما وارد شود، مایع آمنیوتیک مانند ضربه گیر عمل کرده و جنین را از آسیب حفظ میکند. در واقع کیسه آب شبیه به یک بالشت نرم است که جنین درون آن قرار دارد.
پیشگیری از عفونت: گفتیم که مایع آمنیوتیک سرشار از آنتی بادیهاست. پادتن یا آنتی بادی مادهای است که از انسان در برابر عفونت و بیماری محافظت میکند.
تنظیم دما: مایع آمنیوتیک دمای کیسه آب را گرم نگه میدارد. بدین ترتیب جنین در دمای مناسب و ثابت قرار میگیرد.
رشد استخوان و عضلات: یکی از فواید مایع آمنیوتیک، رشد استخوان ها است. جنین مانند یک ماهی درون کیسه آب شناور است و میتواند در این کیسه حرکت کند. این حرکات اولین تجربه حرکتی نوزاد خواهند بود و به رشد عضله و استخوانهای بچه کمک میکنند.
کمک به دستگاه گوارش: شاید اولین بار که متوجه شدید کودک مایع آمنیوتیک را میبلعد کمی نگران شده باشید. اما باید به شما بگویم بلعیدن این ماده نه تنها خطرناک نیست بلکه حتی تمرینی برای بلع و سیستم گوارش است.
کمک به دستگاه تنفسی: نفس کشیدن در مایع آمنیوتیک به دستگاه تنفسی انسان کمک نماید.
حفظ بند ناف: فشردگی و له شدن بند ناف جنین را خفه میکند، اما مایع آمنیوتیک جلوی این اتفاق را میگیرد.
رشد اندامهای کوچک: اگر محیط نگهداری جنین خشک باشد به انگشتان و دیگر اعضای کوچکتر او آسیب وارد میشود. اما چون جنین در مایع آمنیوتیک قرار دارد این مشکل پیش نمیآید.
اگر شکم مادر خیلی کوچک باشد و در سونوگرافی مشخص شود که جنین نیز بسیار کوچک است، پس احتمالا مایع آمنیوتیک کمتر از حد استاندارد وجود دارد. متخصصان به این عارضه الیگوهیدرامنیوس میگویند. حدودا 4درصد مادران باردار دچار کمبود مایع آمنیوتیک میشوند. اگر این اتفاق در 6 ماهه اول بارداری رخ دهد بسیار خطرناک است و حتی احتمال سقط جنین وجود دارد. اما اگر در 3 ماه آخر اتفاق بیفتد زیاد خطرناک نیست. و احتمال زایمان زودرس وجود دارد. برای آشنایی با نحوه تعیین زمان زایمان کلیک کنید.
عواملی که سبب کمبود مایع آمنیوتیک عبارتند از.
بالا بودن سطح مایع آمنیوتیک را پلی هیدرامینوس مینامند. اگر جنین بیش از حد رشد کرده باشد، احتمال دارد به پلی هیدرامیتوس مبتلا شده باشید. این عارضه فقط 1درصد مادران باردار را درگیر میکند. اگر به صورت خفیف رخ دهد خود به خود حل خواهد شد، اما اگر به صورت شدید و جدی باشد، با دارو میتوان مایع آمنیوتیک را کم کرد. عواملی که سبب افزایش مایع آمنیوتیک میشوند عبارتند از.
کیسه آمنیوتیک (مایع آمنیوتیک) باید در مرحله اول زایمان باز شود تا جنین بیرون بیاید. اما گاهی اوقات کیسه آمنیوتیک زودتر از موعد پاره میشود. معمولا به این عارضه پارگی کیسه آب میگویند. اگر قبل از هفته 37 بارداری غشاهای کیسه آب پاره شوند پارگی زودرس کیسه آمنیوتیک اتفاق میافتد. که با خطر جدی برای مادر و کودک همراه است. برای آشنایی با علائم زایمان کلیک کنید.
عواملی که سبب پارگی کیسه آب میشود عبارتند از.
مایع آمونیتیک داخل کیسه ای که جنین قرار دارد با عوارض مختلفی کاهش مییابد. این عوارض عبارتند از: اختلالات کروموزومی، ناهنجاری های جنینی، محدودیت رشد جنین داخل رحم، حاملگی طول کشیده، نارسایی جفت و … . برای بررسی این موضوعات باید با پزشک و متخصصین مشورت کرد. گاهی مادران با استرسی مواجهه میشوند که تنها به دست روانشناس و مشاورین در این حوزه بر طرف میشود. مرکز مشاوره نی نی مایند به صورت تلفنی و حضوری به شما عزیزان خدمات ارائه میدهد. شما عزیزان میتوانید در این راستا از مشاوران و روانشناسان مرکز مشاوره نی نی مایند مشاوره دریافت کنید. و از تکنیکهای غلبه بر استرس و اضطراب مطلع شوید.
برای دریافت مشاوره در زمینه مایع آمنیوتیک میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.
چطور می توان مایع آمنیوتیک را اندازه گیری کرد؟
این کار توسط پزشک با آزمایشهایی نظیر MVP و MFI صورت میگیرد.
مشخصات مایعآمنیوتیک چیست؟
این مایع بیبو است و رنگی متمایل به زرد لیمویی دارد. بدون اختیار از واژن خارج میشود و ممکن است همراه با لختههای خون باشد.
برای عضویت در اینستاگرام (ذهن نو) کلیک کنید
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
سراسر کشور :9099070354
جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری