آموزش دستشویی رفتن به کودک یکی از مراحل سخت تربیت برای بسیاری از پدر و مادرهاست. شاید بارها با این صحنه مواجه شدهاید که فرزندتان دستشویی رفتن را فراموش میکند؛ نمیتواند خودش را تا رسیدن به دستشویی نگه دارد؛ یا بارها با او برای جدا شدن از پوشک درگیر شده باشید.
اینها شرایطی هستند که میتواند آموزش دستشویی رفتن به کودک را برای بعضی از والدین تبدیل به یک کابوس کند. با همه این سختیها باید راهحلی برای شرایط پیشآمده پیدا کنید. به همین خاطر بهتر است اطلاعاتتان را راجع به این موضوع و راهکارهایی که برای آموزش دستشویی رفتن وجود دارد، بالاتر ببرید.
منبع: آموزش دستشویی رفتن به کودک
آموزش دستشویی رفتن به کودک همراه با چالش های زیادی است. برای آموزش دستشویی رفتن به کودک باید صبر کافی داشته باشید. زمانی که کودک به سنین 2 تا 3 سالگی میرسد باید آموزش دستشویی رفتن به کودک آغاز شود. نحوه آموزش بسیار حائز اهمیت است و والدین باید از روش های روانشناسانه استفاده کنند. معمولا با آموزش های صحیح کودکان به راحتی آموزش میبینند که هنگام دستشویی داشتن اعلام کنند و جای خود را خیس نکنند. روش های زیادی جهت این آموزش وجود دارد که با کمک از روانشناس کودک میتوانید بهره ببرید.
اولین چیزی که برای آموزش دستشویی رفتن به کودک باید حواستان به آن باشد سن فرزندتان است. بهطور میانگین بچهها بین 18 تا 24 ماهگی این قدرت را پیدا میکنند که بدون استفاده از پوشک دستشویی کنند؛ معمولاً دختران زودتر به این توانایی میرسند و پسران نیاز به آموزش بیشتری دارند.
یک نکته مهم را جهت آموزش دستشویی رفتن به کودک در نظر داشته باشید؛ همه کودکان در یک سن مشخص توانایی دستشویی رفتن را پیدا نمیکنند. بهتر است بیش از سن کودک به آمادگی جسمی و ذهنی آنها برای این کار توجه داشته باشید. اما سؤال اینجاست که از کجا بفهمیم فرزندمان آمادگی شروع این آموزش را دارد؟ برای این کار بهتر است به نشانههای زیر توجه داشته باشید:
زمان آموزش دستشویی رفتن به کودک در افراد مختلف متفاوت است. اما کودکان در سنین مختلف از خود علائمی نشان میدهند که زمان مناسب آموزش دستشویی رفتن را متوجه والدین میکنند. در ادامه به نشانه های کودکان اشاره کرده ایم.
آموزش دستشویی رفتن به کودک باید بر اساس برنامه ای منظم که از سوی روانشناس صورت گرفته است انجام شود. در این بخش از مقاله روش های برنامه ریزی برای آموزش دستشویی رفتن به کودک را توضیح داده ایم.
آموزش دستشویی رفتن به کودک سخت است. پس سعی کنید تا جایی که میتوانید این کار را با صبوری و آرامش پیش ببرید. بهترین راه این است که دستشویی رفتن را به رفتارهای کوچکتر تقسیم کنید و هر بار روی آموزش قسمتی از این موضوع تأکید کنید. یادتان باشد که تا وقتی کودک یک مرحله را بهخوبی یاد نگرفته سراغ مراحل دیگر آموزش نروید.
برای مثال برای آموزش دستشویی رفتن به کودک، در اولین قدم یک تشت کوچک برای کودک بخرید و از او بخواهید در طول روز زمانی روی آن بنشیند. بهتر است این کار را تبدیل به یک روال منظم کنید. مثلاً هرروز صبح وقتی فرزندتان از خواب بیدار میشود قبل از اینکه برای خوردن صبحانه بروید از او بخواهید زمانی را روی تشت بنشیند یا سعی کنید وقتی نشانههای ادرار یا مدفوع داشتن را در فرزندتان میبینید از او بپرسید که آیا میخواهد به دستشویی برود؟ با این کار شما به فرزندتان کمک میکنید تا متوجه احساسات بدنی خود بشود.
بهترین راه آموزش دستشویی رفتن به کودک این است که آنها را تشویق کنید. در هر بخشی از آموزش توالت رفتن به کودک اگر فرزندتان کارش را درست انجام میدهد، او را تشویق کنید. لازم نیست برای تشویق حتماً از هدایا استفاده کنید. تشویق شما میتواند یک آفرین ساده یا تحسین کردن او در میان اطرافیان باشد.
بچهها به داستانها و بازیها تنها بهعنوان یک سرگرمی نگاه نمیکنند. آنها مسائل بسیاری را از این طریق یاد میگیرند. به همین خاطر یکی از راهکارها برای آموزش دستشویی رفتن به کودک این است که از قصهها یا اسباببازیهایی با این محتوا برای او استفاده کنید.
برای آموزش دستشویی رفتن به کودک تهیه صندلی نیز راهکار فوق العاده ای است. کودک زمانی که صندلی مخصوص دارد بسیار مشتاق میشود که روی صندلی بنشیند. مخصوصا اگر صندلی طبق سلیقه او خریداری شده باشد. با کمک صندلی مخصوص آموزش ارتباطات اولیه کودک با توالت رفتن شکل میگیرد.
زمانی که برای آموزش دستشویی رفتن به کودک اقدام میکنید. بهتر است دمای مناسبی را برای باز گذاشتن پوشک انتخاب کنید. با این کار کودک نیاز به توالت رفتن را به زبان میآورد.
اگر برای آموزش دستشویی رفتن به کودک اقدام کرده اید، زمان های مشخصی کودک را به توالت ببرید. کودک به تدریج به این ساعت ها عادت خواهد کرد و راس ساعت نیاز به توالت پیدا میکند.
آموزش دستشویی رفتن به کودک باید با صبر و حوصله والیدن همراه باشد. نحوه برخورد والدین در این آموزش بسیار حائز اهمیت است. در ادامه نحوه برخورد والدین را توضیح داده ایم.